Çaya bisküvi batırıp yiyen yandı! Kimsenin aklına gelmez, eridikçe mahvediyor

Çoğumuz, çayın içine bisküvi batırırken bunun sadece basit bir keyif olduğunu düşünürüz. Ancak bu alışkanlık, bazı beklenmeyen sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte bisküviyi çaya batırarak yemenin bazı etkileri.

Bisküviler, rafine şeker ve beyaz un içerdiği için yüksek glisemik indekse sahip. Çaya batırıldığında, bisküvinin içindeki karbonhidratlar daha hızlı çözünür ve vücuda daha hızlı şeker yüklemesi yapar. Bu durum da kan şekerinizin yükselmesine, kısa bir süre sonra da hemen düşmesine neden olur.

Çaya batırıldığında bisküvinin lif oranı azalır ve daha hızlı sindirilir. Hızlı sindirim yapmanız, uzun süre tok kalmanızı önler ve daha fazla yemek yemek istersiniz. Aynı zamanda mide asidini yükselterek sindirim sisteminizi de zorlayabilir.

Satın alınan paketli bisküvilerin çoğunda katkı maddesi bulunur. Sindirim sistemini etkileyen bu durum, hem karaciğeri olumsuz etkiler hem de kötü kolesterolü artırır. Zararlı yağlar vücudunuzda birikerek zararlı hale gelmeye başlar.

Çay ve bisküvi ikilisinin yalnızca mideyi kötü etkilediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu ikili diş sağlığı için de büyük tehdit oluşturuyor. Çaya batırılan bisküviler diş minesine zarar verir ve dişlerin arasına daha kolay girerek çürüklere yol açabilir.

Çaya bisküvi batırmayı çok seviyor ve bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız daha sağlıklı alternatifleri deneyebilirsiniz. Beyaz un yerine tam buğday unu veya yulaf ezmesi içeren bisküviler, kan şekerini daha yavaş yükseltebilir. Ayrıca şeker yerine, bal veya hurma özü kullanılarak tatlandırılan bisküviler daha sağlıklıdır.

Paketli ürünler yerine, evinizde tam tahıllı ve az şekerli bisküviler yaparak sağlıklı bir seçenek oluşturabilirsiniz. Bunun için yulaf ezmesi, muz veya tarçın gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Çaya bisküvi batırarak yemek, çocukluktan gelen keyifli bir alışkanlık olsa da sağlık açısından bazı riskleri taşır. Uzak durmakta fayda var.

Eğer bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız, daha sağlıklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. Tam tahıllı, şekersiz bisküviler veya evde hazırlayabileceğiniz sağlıklı tariflerle çay keyfi yapabilirsiniz. Unutmayın, küçük gibi görünen alışkanlıklar bile sağlığınızı büyük ölçüde etkileyebilir.

Related Posts

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

CHP’li Barut: Sağlık Bakanı aklımızla alay ediyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz” diyen Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu sağlıkta yaşanan sorunları tek tek sıralayarak sert sözlerle eleştirdi.

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …