‘Topraktan çıkan altın’ diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin lira

Kavak’ta Yüksek Kaliteli Salep Hasadı Yapıldı

Kavak ilçesi Çakallı Mahallesi Çakıyeri mevkisinde bulunan Salep Uygulama Merkezi’nde düzenlenen salep hasat etkinliği, üreticilerin ilgisini çekti. Yüksek glikomannan oranıyla bilinen salebin değerinin her geçen gün arttığı vurgulandı. Üreticiler, bir dönüm salep arazisinden yaklaşık 2,5 milyon TL’ye yakın gelir elde ettiklerini belirtti ve salebin ekonomik potansiyeline dikkat çekti.

Neden Topraktaki Altın Diyoruz?

Salep üreticisi Murat Kayacı, “Bu sene soğuk hava koşulları nedeniyle geç hasat yapmak zorunda kaldık. Kavak’ta yetiştirilen salep, glikoman oranı yüksek olmasıyla tercih ediliyor. Kilosu 2.500 ila 3.000 TL arasında değişen Kavak salebinin topraktaki altın olarak adlandırılmasının sebebi budur. 1 dönüm arazide 150 bin adet salep büyüdüğünü düşündüğümüzde, bu bizim için ciddi bir gelir kaynağı haline geliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Her Yerine Salep Gönderiliyor

Salep üreticisi Ömer Aktaş, “Mayıs ayının ortası ile Haziran’ın 15’ine kadar hasat yapıyoruz. Bu dönemde havaların yumruları kurutmaması önemli. Kavak salebi, doğal yapısı ve toprağıyla öne çıkıyor. Kilosu 3.000 TL’den başlayan bu ürün, Türkiye genelinde talep görüyor ve özellikle doğal ürün arayışında olan tüketicilerin tercihi haline geldi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Burası Bir Üretim Üssü Haline Dönüştü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Tıbbi Aromatik Bitkiler Programı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Çalışkan, “Samsun salep orkideleri için özel bir konuma sahip. Farklı ekolojik bölgelere sahip olan Samsun’da 20’den fazla salep türü bulunmaktadır. Bu çeşitlilik, üretim açısından avantaj sağlıyor. Salep fideleri ve tohumları Türkiye geneline buradan ulaştırılıyor. Böylece, Samsun salep üretimiyle özdeşleşmiş bir marka haline geldi. Bu avantajla Türkiye’nin dört bir yanına salep ürünleri ulaştırılabiliyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Related Posts

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Cem Boyner: Bu ülkede sabah uyandığınızda ne olacağı belli değil

Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren ticari gayrimenkul geliştirme yönetim ve danışmanlık şirketi ECE, Türkiye’deki 25. yılını 14. Perakende ve Gayrimenkul Zirvesi’nde kutladı. Zirvede Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, ‘Geçmişten …

SPK düğmeye bastı: Kriptoda zorunlu bildirim başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları için rezerv kanıtı denetimi süreçlerine dair uygulanacak yeni ilke ve esasları duyurdu. Buna göre, kripto borsaları artık müşteri varlıkları, cüzdan adresleri ve nakit bakiye …

Mevduat faizleri yeniden yükseldi: Uzmanından vade tavsiyesi

Mevduat faizleri yeniden yükseldi. Bir bankada oran yüzde 53’e çıkarken, 1 milyon TL’nin aylık net getirisi yaklaşık 39 bin 500 TL’yi buldu. Uzmanlara göre, kısa vadeli mevduatlar şu an daha avantajlı.

SPK’den kripto borsalarına ‘kanıt’ zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

10 milyar liralık e-ticaret beklentisi

Sektör temsilcileri, sepet ortalamalarının bu dönemde bir önceki haftaya kıyasla en az 2 kat artış gösterdiğini belirtirken, Anneler Günü’nde 10 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir