Türkiye Afganistan mı oluyor?

Kenevir ile İlgili Yeni Düzenlemeler Kabul Edildi

Kenevir ürünlerinin eczanelerde satışına yönelik sağlık alanında yapılan düzenlemeler, muhalefetin itirazlarına rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Türkiye’de tıbbi kenevir ürünlerinin yasallaşması endişelere neden olurken, Türkiye Psikiyatri Derneği olası yan etkiler konusunda uyardı.

Tıbbi Kenevirin Toplumsal Etkileri

CHP milletvekili doktor Aylin Yaman, SÖZCÜ TV’de Para Poltika programında yaptığı açıklamada, kenevirin tıbbi ürünlerde kullanılmasına ilişkin yapılan değişiklikler hakkında endişelerini dile getirdi. Yaman, uzmanların görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayarak, detaylandırılmamış bir yasa değişikliği olduğunu söyledi.

Yaman’a göre, kenevirin kullanımına ilişkin belirsizlikler bulunmakta ve bu durum ciddi şüphelere yol açmaktadır. Özellikle tıbbi ürünlerin ne olduğunun net bir şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yaman, hükümetin bu konuda şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Uzman Görüşlerine İhtiyaç Var

CHP Bursa Milletvekili ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, kenevirin sağlıkla ilgili düzenlemelerde yer almasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda nasıl bir rol üstlendiği ve neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu konusunda sorular yöneltti.

Pala, Türkiye’de kenevirden elde edilen esrar bağımlılığı konusuna da değinerek, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gereken adımları atması gerektiğini savunan Pala, toplum sağlığının korunması için uzman görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Kenevir Kullanımıyla İlgili Endişeler

Kenevirin yaygın bir şekilde kullanımına yönelik düzenlemenin endişelere neden olduğunu belirten CHP’li Yaman, bağımlılık tedavisinde kullanılan ilaçların yetersizliğine dikkat çekti. Eczanelerde satışı yapılan kenevir ürünlerinin hekim kontrolünde olması gerektiğini vurgulayan Yaman, bağımlılığın ciddi bir sorun olduğunu ve tedavi sürecinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

Daha sağlıklı bir karaciğer için nasıl beslenmelisiniz?

‘Tüp bebek’ yaşı küçülüyor

Hava kirliliği, deterjan, kozmetik, plastik, pestisitli ve hormonlu besinler yüzünden toksin maruziyetimiz artıyor. Bu durum üreme sağlığımızı da tehdit ediyor. Dolayısıyla kısırlık oranları hızla artıyor. Günümüzde 30’lu yaşlardaki pek çok kadın da doğal yoldan gebe kalamıyor ve tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabiliyor.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Cambridge Linguaskill Resmi Sınav Merkezi Oldu

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Cambridge Linguaskill’in resmi sınav merkezi yetkisini alarak, global ölçekte İngilizce yeterlilik belgelendirmesi yapacak. Protokol, akademik kaliteyi artırmayı ve öğrencilerin İngilizce yeterliliklerini belgelemeyi hedefliyor.

Uzmanlar uyardı: Stent korkusu hayatınıza mal olabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Kalp damar tıkanıklıklarında kullanılan ve internet sayesinde popülerleşen ilaç kaplı balonlar, pek çok hastanın umudu haline geldi. ‘Bana stent takmayın, mutlaka balon yapın’ ısrarının faturası, damarlar için ağır olabilir” dedi.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı